Hardloop verlichting - Waarom elke hardloper een borstlamp moet hebben!

In het donker hardlopen, elke hardloper doet het wel eens. Door sommige hardlopers wordt er weinig aandacht geschonken aan de zichtbaarheid. In de herfst/winter zijn de dagen kort en is het zowel in de ochtend als in de avond donker, hardloop verlichting is daarom erg belangrijk. Bij slecht weer is alleen wat reflecterende kleding al snel onvoldoende.

Helaas gaan nog altijd veel hardlopers zonder verlichting de straat op. Een lekker rondje maken is natuurlijk goed voor de gezondheid, maar het letsel wat een aanrijding kan veroorzaken daar staan we vaak niet bij stil!

Wat is een borstlamp precies?
Een borstlamp heeft zowel aan de voor- als achterkant heldere led verlichting. Dit zorgt ervoor dat andere weggebruikers jou goed kunnen zien in het donker. De voorlamp zorgt er niet alleen voor dat je zichtbaar bent, maar het verlicht ook de eigen looproute. Met maar liefst 500 lumen lichtsterkte is het pad voor je tot wel 25 meter helder belicht. Wanneer het looppad goed zichtbaar is verkleint het de kans op een struikeling met een blessure als gevolg. De voorlamp is  verstelbaar, zo bepaal je zelf of je naar de grond schijnt, naar voren of omhoog.

Op de rugzijde zit een kleine USB-oplaadbare accu, met een rood achterlicht. Onder deze led lamp zit nog een led strip met 5 lichtjes, elke led staat voor 20% van de batterij. Hier kun je eenvoudig zien wanneer het tijd is om de verlichting op te laden. Het achterlicht heeft een glooiende lichtbeweging, zodat het extra opvalt. Met de 2200 mAh sterke batterij gaat deze hardloop verlichting tot ruim 6 uur mee en is het dus niet nodig om het na elke training op te laden!

Hoe draag ik het en heb ik er geen last van tijdens het hardlopen?
Een borstlamp is eenvoudig te dragen en zit zeer comfortabel. Je hangt de verlichting over je schouder en klikt eenvoudig aan de andere zijde de twee losse banden vast met een gesp. De accu op de rugzijde is eenvoudig te verplaatsen, je schuift het eenvoudig naar de plek op je rug waar jij er geen last van hebt. De totale verlichting weeg slechts 200 gram. De elastische banden zijn langer en korter te maken, zo bepaal jij zelf hoe strak de verlichting op het lichaam zit. Perfect voor elk postuur dus!

Kan ik een borstlamp dragen in de regen?
De borstlamp van BOWINQ komt uit de test als IP-64 waterdicht. Dit betekent dat je er zonder problemen mee kan lopen in de regen. De USB oplaadpoort heeft een rubberen dichting waardoor het waterdicht blijft. Zorg er altijd voor dat deze goed is gesloten nadat de verlichting is opgeladen.

Conclusie
Zichtbaarheid tijdens het hardlopen is belangrijk om je eigen veiligheid te garanderen. Met een borstlamp zul je te allen tijde goed zichtbaar zijn, in tegenstelling tot alleen wat reflecterende kleding. De verlichting is comfortabel en eenvoudig te dragen, voor elke type lichaam. Dankzij de waterdichtheid, is het geschikt voor alle weersomstandigheden.

Wil jij ook een BOWINQ borstlamp? 
Je scoort hem hier voor slechts drie tientjes!