Wandel verlichting - Waar moet ik op letten?

wandel verlichting boston 500 op model achterkant

Ben jij een wandelaar in hart en nieren en maak je ook graag een ommetje in het donker? Met de juiste wandel verlichting zorg jij ervoor dat geen weggebruiker je over het hoofd ziet. Wij leggen uit waar je op moet letten bij de aanschaf van de juiste verlichting.

Zichtbaarheid en reflectie


Allereerst is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor anderen, weggebruikers in de omgeving kunnen namelijk van verschillende kanten komen. Zorg er daarom altijd voor dat jouw wandel verlichting zowel van voren als van achteren licht geeft. 

Om de zichtbaarheid nóg meer te vergroten is het verstandig om een verlichting te kiezen die reflecterend materiaal bevat. Fietsen bevatten ook vaak reflectoren, omdat het een felle weerkaatsing afgeeft en daarmee bijvoorbeeld de aandacht trekt van een snel naderende automobilist. 

Om de zichtbaarheid te maximaliseren is het verstandig om te kiezen voor een verlichting met gloeiend of knipperend licht, dit trekt extra aandacht. Idealiter een wisseling tussen fel- en dimlicht in plaats van aan-uit-aan-uit, zo voorkom je dat het tussendoor donker is.

 

Het verlichten van de omgeving


Naast goed zichtbaar zijn is het natuurlijk ook belangrijk om zelf een goed zicht te hebben. Bij een helder belicht looppad zie je een fietser zonder verlichting een stuk sneller aankomen en wordt een mogelijke botsing vermeden. Kies daarom voor verlichting met een schijnende lichtstraal. Een lichtstraal tussen de 10 en 30 meter is perfect tijdens het wandelen.

Zorg ervoor dat je een lamp kiest waarvan de lichtstraal te verstellen is, om zo de ideale stralingshoek in te stellen. Bij te hoog licht verblind je tegemoet komende personen en bij te laag licht is het zicht onvoldoende.

 

Comfort


Zorg voor comfort zodat je geen last hebt van de verlichting. Een mogelijke optie is bijvoorbeeld een schijnende hoofdlamp in combinatie met hardloop lampjes om de armen. Nog beter is om te kiezen voor een draagbare verlichting, bijvoorbeeld een borstlamp. Let er in dat geval op dat het verstelbaar is in grootte, je postuur is ten slotte niet altijd hetzelfde en al helemaal niet wanneer je wandelt om af te vallen!

 

Opladen in plaats van nieuwe batterijen kopen


Zorg voor een verlichting die oplaadbaar is in plaats van lampjes met batterijen. Het is namelijk een stuk duurzamer en daarnaast een stuk gemakkelijker! Na een aantal rondjes wandelen laad je de verlichting eenvoudig op, bijvoorbeeld met de lader van je telefoon.

Wanneer jouw verlichting aan bovenstaande punten voldoet, zul jij een groot plezier beleven aan de ommetjes in het donker! Laten wij nou toevallig net een perfect product op de markt hebben gebracht die aan alle bovenstaande punten voldoet. Nieuwsgierig? Je bekijkt hem hier!